Кулеба про виплату пенсій жителям ОРДЛО: "Це питання може бути вирішене тільки в процесі деокупації"

Поділитися
Кулеба про виплату пенсій жителям ОРДЛО: "Це питання може бути вирішене тільки в процесі деокупації" Кулеба вважає, що потрібно постійно шукати шляхи вирішення питання виплат пенсій © Прес-служба Кабміну України
За словами віцепрем'єр-міністра, в ЄС немає технічної можливості для виплат пенсій в Донбасі.

Питання виплати пенсій на окупованій території Донбасу може бути вирішене тільки в контексті її деокупації, повідомив віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в Євросоюзі немає технічної можливості для виплат пенсій в Донбасі.

"Для ЄС виплата пенсій на окупованій території – це правозахисне питання, це дуже важливий нюанс. Вони не можуть не наполягати на тому, що це потрібно робити, але вони так само розуміють, що одна справа хотіти щось зробити, а інше – це мати технічну можливість і можливість в плані безпеки. Зараз, в нинішній реальності, таких можливостей немає", - заявив Кулеба.

Він також зазначив, що вирішення цього питання безпосередньо залежить від процесу деокупації.

"Буде там Пенсійний фонд, будуть працювати платіжні системи – можна буде рухатися далі", - сказав віцепрем'єр-міністр.

Кулеба підкреслив, що на даний момент існує механізм отримання пенсій, який вимагає від одержувачів виїзду з непідконтрольної уряду України території.

На питання, як він ставиться до нещодавно зареєстрованого законопроекту про виплату пенсій жителям тимчасово окупованих територій, Кулеба заявив, що такі законодавчі ініціативи мають бути, "тому що потрібно постійно шукати шляхи вирішення питання", але додав, що це питання реально може бути вирішене тільки в контексті деокупації.

Раніше група депутатів запропонувала на законодавчому рівні затвердити щомісячну виплату пенсій жителям окупованих територій Донбасу. Пропонується у разі втрати документів дати можливість розраховувати пенсію на підставі інформації з реєстру застрахованих осіб; скасувати обов'язковість реєстрації пенсіонерів як ВПО для отримання пенсій; виплачувати заборгованість по пенсіям без терміну давності.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі