У JP Morgan озвучили найбільші ризики для української економіки

Поділитися
У JP Morgan озвучили найбільші ризики для української економіки З 2020 року аналітики очікують ослаблення курсу гривні © Politeka
Аналітики прогнозують курс 25 грн/долар до кінця року.

Аналітики американського фінансового холдингу JP Morgan поліпшили оцінку курсу гривні до кінця 2019 року до 25 гривень за долар з 25,5 гривень за долар місяцем раніше. Про це йдеться в оновленому прогнозі холдингу, передає Інтерфакс-Україна.

У прогнозі йдеться, що в першому кварталі 2020 року гривня може знизитися до 25,5 гривень за долар, у другому - до 26,3 грн/дол і до 27 грн/дол у третьому.

За розрахунками аналітиків JP Morgan, зростання ВВП України в 2019 році складе 4,3%, а в 2020 році темп зростання ВВП знизиться до 3,8%.

На думку експертів, найбільшими ризиками для української економіки залишаються суди по Приватбанку, які можуть затягнутися на тривалий період у зв'язку з великою кількістю справ.

"Приватбанк залишиться великою загрозою для співпраці з Міжнародним валютним фондом, швидше за все, протягом трьох років після узгодження EFF", - заявили аналітики.

Вони додали, що очікують укладення угоди EFF до кінця поточного року, а на початку 2020 - розподілу коштів МВФ.

В JP Morgan вважають, що парламент може прийняти бюджет України до 20 листопада. Вони також очікують, що закон про криміналізацію незаконного збагачення, який був схвалений у першому читанні, буде затверджено в остаточному варіанті до кінця поточного року.

Керівництво Офісу президента запевнив послів держав "Великої сімки", що не бачить підстав для повернення державного "Приватбанку", який до націоналізації належав Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, колишнім власникам.

Раніше в Національному банку України пояснили, чому населення не відчуває зниження цін, незважаючи на зміцнення курсу гривні.

Як повідомляло DT.UA, темпи економічної активності у світі продовжують знижуватися, МВФ вкотре знизив свій прогноз зростання світової економіки до 3% - найнижчого показника з часу останньої глобальної фінансової кризи.

Докладніше читайте в статті Юлії Самаєвої "Про ризики глобальні та окремі" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі