Курс валют НБУ: євро знову перевищив 30 гривень

Поділитися
Курс валют НБУ: євро знову перевищив 30 гривень © НБУ / Flickr
Долар продовжує дешевшати.

Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс гривні до долара на середу, 24 червня, на рівні 26,6078 грн/долар, гривня зміцнилася до долара на шість копійок (26,6695 грн/долар у вівторок, 23 червня), до євро – подешевшала на 23 копійки, курс встановлений на рівні 30,1227 грн/євро (23 червня – 29,8952 гривень), 10 рублів – 3,8708 грн/рубль (23 червня – 3,8370 гривні).

Читайте також: Пивний фестиваль "Октоберфест" скасували через пандемію

Нагадаємо, Україна планує протягом місяця отримати $ 3,2 від Міжнародного валютного фонду і ЄС, а також $ 1 млрд від Світового банку. Разом – понад $ 4 млрд.

Правління Нацбанку знизило облікову ставку на 2 процентних пункту - до 6%. Нова ставка введена з 12 червня. Це найнижчий рівень облікової ставки за всю історію України.

Долар довгий час дешевшав. Заворушення в США впливають на його курс. Повідомлялося, що у Вашингтоні продовжили комендантську годину через погроми під час протестів. Порушення карається штрафом у розмірі $ 300 або арештом на строк до десяти діб. Від дотримання комендантської години звільнили медиків, представників преси та ряд інших працівників.

У НБУ заявили, що після зняття карантину попит на валюту буде поступово відновлюватися, а курс гривні буде коливатися в обидва боки в залежності від попиту і пропозиції на міжбанку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі