Лідери країн G8 ввели заходи для боротьби з несплатою податків

Поділитися
Лідери країн G8 ввели заходи для боротьби з несплатою податків Країни G8 будуть спільно боротися з несплатою податків © bundesregierung.de
Члени саміту "Великої вісімки" затвердили заходи, які зобов'язують корпорації вказувати своїх справжніх власників і доповідати податковим службам про те, скільки податків вони платять і де.

Лідери країн "Великої вісімки" - найбільших економік світу - домовилися про зміни національних податкових систем з метою боротьби з відмиванням грошей і несплатою податків з боку приватних осіб і корпорацій.

Відповідне рішення було прийнято на саміті G8 в Північній Ірландії.

"Країнам слід змінити правила, що дозволяють компаніям виводити прибуток за кордон з метою уникнення сплати податків, а транснаціональні корпорації повинні звітувати перед податковими органами про суми і місця виплати податків", - йдеться в підсумковій декларації саміту.

У документі також наголошується, що компаніям слід знати, хто насправді є їх власниками, а податкові та правоохоронні органи повинні мати легкий доступ до цієї інформації.

Уряди країн також домовилися надавати одна одній автоматичний доступ до інформації про податкові історії своїх громадян.

Особливу увагу в документі приділено проблемам збору податків у розвинутих країнах.

"Країнам слід мати необхідну інформацію і можливості для збору податків, які їм належать, а інші держави зобов'язані надавати їм допомогу в цьому", - йдеться в декларації.

G8 - міжнародний клуб, який об'єднує уряди Великобританії, Німеччини, Італії, Канади, Росії, США, Франції та Японії. Також на саміті присутні представники Євросоюзу. !zn

Читайте також:

Парламент Швейцарії відмовився розкривати банківську таємницю

Клименко хоче з допомогою ЄС відстежувати шлях українських капіталів в офшори

Євросоюз форсує боротьбу з ухиленням від сплати податків

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі