Масове відключення водоканалів з 1 квітня загрожує екологічною катастрофою — депутат

Поділитися
Масове відключення водоканалів з 1 квітня загрожує екологічною катастрофою — депутат Нардеп назвала причиною можливої екологічної катастрофи "недолугу політику державних органів"
З 1 квітня понад 1,3 тис. підприємств можуть залишитися без електроенергії.

Через бездіяльність державних органів найближчим часом в Україні може статися екологічна катастрофа. Про це 20 березня на брифінгу у Верховній Раді заявила народний депутат від "Самопомочі" Вікторія Войціцька. Відео виступу нардепа опубліковано на каналі RadaTVchannel в YouTube.

Вона нагадала, що 31 березня компанія "Укрінтеренерго" припинить поставки електроенергії споживачам, які отримували електроенергію за договором з постачальником "останньої надії". За даними компанії, таких споживачів понад 1,3 тис., більшість з них мають проблеми з платіжною дисципліною. Серед компаній, яким відключать електроенергію, об'єкти критичної інфраструктури: водоканали, в тому числі КП "Вода Донбасу", що постачає воду на окуповані території, і підприємства теплокомуненерго.

Нардеп назвала причиною можливої ​​екологічної катастрофи "недолугу політику державних органів".

"Хочемо попередити вас, що вже найближчим часом може статися екологічна, техногенна катастрофа. У тисячах будинків буде відключено водопостачання. В один прекрасний ранок люди прокинуться і не побачать води, побачать непрацюючу каналізацію", - заявила Войціцька.

За її словами, через дії влади "компанії критичної інфраструктури опиняються на межі банкрутства". "Кабінет Міністрів, Рада нацбезпеки і оборони, Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, повинні прокинутися і знайти вихід з цієї ситуації", - сказала депутат.

Кабінет Міністрів в грудні 2018 року призначив "Укрінтеренерго" постачальником "останньої надії" на всій території України. З 1 січня 2019 року в Україні вступила в дію реформа ринку електроенергії; відповідно до неї, підприємства, організації та установи, договірна потужність електроустановок яких перевищує 150 кВт, повинні були до 11 грудня 2018 року вибрати постачальника електроенергії і укласти з ним договір на ринкових умовах. Компанії, які залишилися без постачальника на новому ринку, згідно зі ст. 64 закону "Про ринок електроенергії", автоматично стали клієнтами постачальника "останньої надії".
18 березня генеральний директор директорату енергетичних ринків Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Ольга Буславець заявила, що з 1 квітня підприємства, які мають борги перед постачальником "останньої надії", будуть відключені від електропостачання.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі