Мексиканську затоку здадуть в оренду нафтовидобувним компаніям

Поділитися
© foksa7.livejournal.com
Президент США Барак Обама оголосив про те, що адміністрація має намір здати в оренду 15 млн гектарів у Мексиканській затоці для видобутку нафти і газу.

У четвер, 26 січня, виступаючи у Лас-Вегасі, Барак Обама виклав свою енергетичну програму. Президент висловився за збільшення частки природного газу у загальному обсязі енергоспоживання за рахунок скорочення частки нафти.

Б.Обама назвав Сполучені Штати «газовою Саудівською Аравією», зазначивши, що запасів газу у країні вистачить на 100 років.

За оцінками Бюро з використання океанських ресурсів, їхнього регулювання і контролю, запаси нафти і газу у Мексиканській затоці становлять, відповідно, один мільярд барелів нафти і близько 113 мільярдів кубічних футів газу.

Адміністрація повідомляє, що територія затоки, яка здається в оренду, розташована приблизно у 500 км на південь від узбережжя штатів Луїзіана, Міссісіпі та Алабама. Права на буріння буде продано з аукціону у червні.

Президент продовжує своє триденне турне по п'яти штатам, під час якого він пропагує свій економічний план і намагається заручитися підтримкою виборців у цих важливих у політичному відношенні штатах перед виборами, які відбудуться наприкінці цього року. !zn

Читайте також

Іран може припинити експорт нафти до Європи до введення ембарго

Фаворит-республіканець Ромні програв праймеріз у Південній Кароліні

США: політекономічні пристрасті - всередині, економний прагматизм - назовні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі