Милованов анонсував зростання зарплат на 10% у 2020 році

Поділитися
Милованов анонсував зростання зарплат на 10% у 2020 році Темпи зростання реальної заробітної плати і в наступному році залишатимуться високими © ubr.ua
Протягом 2019 року зарплата зросла на 9,6%.

Міністр розвитку економіки Тимофій Милованов припустив, що в 2020 році реальна зарплата може зрости на 10%. Про це міністр повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Зростання заробітної плати високими темпами відбувається вже четвертий рік поспіль - в цьому році за перші 11 місяців заробітна плата в реальному вираженні була на 9,6% вище, ніж в аналогічному періоді минулого року. Фактично, купівельна спроможність середньої заробітної плати вже істотно перевищила докризовий рівень 2013 року.

З урахуванням високої ділової активності і попиту на ринку праці очікуємо, що темпи зростання реальної заробітної плати і в наступному році будуть залишатися високими - близько 10%".

Милованов висловив думку, що найбільше виграють ті, хто мають кваліфікації необхідні для галузей, в яких відбуваються інвестиції. Також, за його словами, це буде зменшувати міграцію робітників за кордон, а у визначених галузях і певних регіонах, де є найбільший попит на робітників, люди будуть повертатися.

Раніше повідомлялося про те, що загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в Україні з початку року зросла на 21,8% і станом на 1 грудня 2019 року склала 3,221 млрд грн.

З 1 січня 2020 року прожитковий мінімум становить 2102 грн, а мінімальна зарплата зросла до 4723 гривень на місяць.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі