Милованов розказав, як працюватиме "інвестиційна няня"

Поділитися
Милованов розказав, як працюватиме "інвестиційна няня" © Прес-служба Кабміну України
Система "інвестиційної няні" покаже іноземним та українським інвесторам, що Україна готова забезпечити верховенство права.

"Інвестиційна няня" полягатиме в підписанні інвесторами договору з урядом України про конкретні умови. Однак в разі порушення умов договору Кабінет Міністрів України відповідатиме в міжнародних судах, повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Ідея "інвестиційної няні" полягає в тому, що уряд України підписує конкретні умови з інвестором і таким чином уряд України відповідатиме в міжнародних судах перед інвестором за порушення. Інвестор також буде відповідати перед урядом України - це дзеркальний договір", - заявив міністр.

За його словами, система "інвестиційної няні" покаже іноземним та українським інвесторам, що Україна готова забезпечити верховенство права.

"Йдеться про право підписати договір. Сьогодні закон не дозволяє Кабінету Міністрів підписати окремий договір. Міжнародні договори ми підписуємо? Це те ж саме, адже ми підписуємо з міжнародними фінансовими організаціями, а це великий інвестор. МВФ - це міжнародний договір? Це індивідуальна міжнародна угода з великим міжнародним інвестором. З ЄБРР і Світовим банком ми підписуємо договори? Так, і тепер ми говоримо, що будь-який великий інвестор, не тільки міжнародні фінансові організації, отримає право підписати договір з урядом", - резюмував Милованов.

Також міністр економіки повідомив, що відбір персональних менеджерів, які, як ананонсувалось президентом Зеленським "розмовлятимуть п'ятьма мовами", буде відбуватись за допомогою UkraineInvest. Там вже є відповідні фахівці – інвестиційні менеджери, які показали значні результати, в основному в угодах по "зеленій енергетиці". Також необхідно буде набирати нових менеджерів. Всі вони проходимуть навчання.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, анонсував п'ятирічні податкові канікули для інвесторів, які придбають об'єкти приватизації на $ 10 млн і більше. Також він заявив про запуск програми для інвесторів Investment nanny.

Детальніше про те, чим живе та як виживає український бізнес без інвестиційних няньок, пільг і привілеїв читайте в статті Андрія Паливоди "...без кухаря, без няньки?".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі