Мінагрополітики подумує вивести фермерські господарства в окрему групу оподаткування

Поділитися
Мінагрополітики подумує вивести фермерські господарства в окрему групу оподаткування Експерти ЄС подивилися, як в Україні підтримують аграріїв © Mizina / Depositphotos
Одна з важливих напрацювань - це створення Державного аграрного реєстру України.

Міністерство аграрної політики пропонує вивести фермерські господарства в окрему групу оподаткування.

Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства Віктор Шеремета, передає Економічна правда, на комітетських слуханнях на тему: "Малі форми господарювання як основа сталого сільського розвитку в контексті імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом".

"Зараз ми активно співпрацюємо з європейськими експертами щодо підтримки малих та середніх фермерських господарств", - сказав Шеремета.

"Одне зі спільних напрацювань - це створення Державного аграрного реєстру України, а в перспективі - Платіжного агентства, що дозволить створити прозору систему розподілу державних коштів. Тобто, державна підтримка стане ще доступнішою для малих сільгоспвиробників", - зазначив він.

Заступник Міністра додав, що актуальним питанням є виведення фермерських господарств в окрему групу оподаткування, адже сьогодні як малі, так і великі форми господарювання знаходяться в "4-й пільговій групі оподаткування".

Крім того, Шеремета наголосив на важливості ухвалення законопроекту № 8236 про передачу фермерських земель постійного користування у власність фермерам, що сприятиме подальшому розвитку сільського господарства.

Раніше Рада виконавчих директорів Світового банку ухвалила рішення про надання Україні кредиту у розмірі 200 мільйонів доларів для стимулювання розвитку малого та середнього фермерства.

Читайте також: У Росії набули чинності закони про покарання за фейкові новини і "явну неповагу" до влади

Детальніше про проблеми економіки при її зростанні читайте у статті Ярослава Жаліло "Втрачене зростання" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі