Мінекології та Міненергетики об'єднали для уникнення конфлікту — міністр

Поділитися
Мінекології та Міненергетики об'єднали для уникнення конфлікту — міністр © DT.UA
Оржель дав перший брифінг після призначення.

Міністерство екології та природних ресурсів об'єднали з Міністерством енергетики та вугільної промисловості для уникнення конфлікту між відомствами. Як заявив на своєму першому брифінгу 2 вересня новопризначений міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, до таких дій вдались, щоб забезпечувати політику в енергетичній сфері таким чином, щоб завдавати найменшої шкоди довкіллю.

"Таку логіку ми заклали для зміни погляду на питання екології, захисту довкілля та енергетики. Ми розуміємо, що з огляду на ті світові тенденції, які склалися у світі, ми не можемо й надалі залишати конфлікт на рівні міністерств. И маємо забезпечити формування політики максимально комплексно", - сказав Оржель.

Він додав, що в об'єднаному міністерстві питання екології не відійдуть на другий план. Зокрема серед головних пріоритетів назвав запровадження енергоефективних заходів та зменшення обсягів викидів парникових газів тепловими електростанціями.

"Ми докладатимемо всіх зусиль для того, щоб людина могла дозволити платити за тарифами. Тому ми закладаємо енергоефективність одним з наших пріоритетів", - додав Оржель.

29 серпня депутати Верховної Ради дев'ятого скликання принесли присягу на вірність Україні і українському народу. У цей же день депутати підтримали призначення Олексія Гончарука на посаду прем'єр-міністра і затвердили склад його уряду.

Депутати проголосували за призначення Андрія Загороднюка міністром оборони, Вадима Пристайка міністром закордонних справ, а також призначення Івана Баканова головою СБУ.

Перед цим Рада відправила у відставку уряд Володимира Гройсмана.

Відзначимо, що в новому Кабміні продовжать працювати два колишні члени уряду Гройсмана – глава МВС Арсен Аваков і голова Мінфіну Оксана Маркарова. Однак зі списку міністерств зникли чотири установи (міністерство екології, міністерство у справах тимчасово окупованих територій, міністерство у справах молоді та спорту, міністерство культури), а одне нове з'явилося – міністерство розвитку громад і територій України.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі