Мінфін обіцяє значне зниження ціни на газ для населення

Поділитися
Мінфін обіцяє значне зниження ціни на газ для населення Ціна на газ повинна знизиться в наступному опалювальному сезоні © 112 Україна
За словами міністра фінансів, дозволить здешевити газ кредит від МВФ.

Ціна на газ для населення в наступному опалювальному сезоні в Україні буде знижена завдяки співробітництву з Міжнародним валютним фондом та впровадженню ринкового механізму її встановлення, заявив міністр фінансів України Сергій Марченко, пише пресслужба відомства.

"Зараз є всі підстави вважати, що ми пройшли складний кризовий етап в економіці. Буде встановлено ринковий механізм формування ціни на газ. Зараз ціна більше 4 тисяч, тоді як на ринку ціна – 2275 гривень. Таким чином, ціна на газ в період опалювального сезону для населення буде знижена", – зазначив Марченко.

За його словами, виділеним траншем МВФ у розмірі 5 млрд доларів Україна зможе покрити близько 8% дефіциту держбюджету, а також профінансувати виплати зарплат, пенсій, доплат лікарям та виплати соціально незахищеним категоріям населення.

Так, кредит від МВФ не тільки позитивно вплине на економіку держави, каже міністр, але й відкриває двері для України в питанні отримання макрофінансової допомоги від Європейської Комісії та кредиту від Світового банку, що дозволить не тільки виконати бюджет цього року, але і зменшити навантаження на гаманці українців.

Раніше глава Мінфіну заявляв про те, що уряд сподівається на девальвацію гривні до 30 грн/$, що полегшить виконання держбюджету.

У травні 2020 року в загальний фонд державного бюджету надійшло 63,9 млрд грн, що на 40 млрд грн або 38% менше, ніж у квітні або в травні 2019 року (104,12 млрд грн).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі