Мінфін помилково випустив повідомлення про програш справи щодо акцій Приватбанку

Поділитися
У Мінфіні також поквапилися оголосити про подання апеляції.

Міністерство фінансів сьогодні, 10 жовтня, оприлюднив на сайті прес-реліз про програш справи щодо повернення акцій Приватбанку його колишнім власникам – Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову. Про це пише liga.net.

У повідомленні, яке було видалено з сайту, Мінфін, Національний банк (НБУ) і Приватбанк інформували про те, що збираються оскаржити в апеляції рішення Госпсуду Києва від 8 жовтня.

Мова йшла про судовоме провадження за позовом Коломойського і його кіпрської компанії Triantal Investments, які намагаються домогтися повернення акцій Приватбанку і вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу банку в процесі націоналізації.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що в питанні Приватбанку буде захищати виключно інтереси України.

Раніше, 8 жовтня, Госпсуд в закритому режимі завершив розгляд зустрічного позову Приватбанку по цій справі і призначив судові дебати між сторонами конфлікту на 17 жовтня. Таким чином, рішення у справі поки немає.

Госпсуд Києва 24 вересня почав розгляд по суті позову екс-акціонерів Приватбанку про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку між Мінфіном і особами, що були на той момент акціонерами банку, і оголосив перерву до 1 жовтня.

21 грудня 2016 року "Приватбанк" перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанову було докапитализировано на суму 116,8 млрд грн. В кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ та висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Сьогодні суди різних інстанцій розглядають сотні проваджень, пов'язаних із "Приватбанком".

Докладніше читайте в статті Юлії Самаєвої "Схема Optima" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі