Мінінфраструктури має намір ліквідувати "чорних перевізників"

Поділитися
Мінінфраструктури має намір ліквідувати "чорних перевізників" 50% перевізників не мають права перевозити людей
В Україні близько половини перевезень пасажирів здійснюється нелегально.

В Україні мінімум половина автобусних перевезень здійснюється без відповідних документів. Про це заявив журналістам міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає "Укрінформ".

За словами Омеляна, в Україні щонайменше 50% всіх автобусних перевезень - в "сірій" або "чорної" зоні.

"Зараз концентруємо свою увагу на ліквідації "чорних" перевізників". Це стосується не тільки російського напрямку, але і всієї України. За нашими оцінками, щонайменше 50% всіх автобусних перевезень - в "сірій" або "чорної" зоні, тобто, компанії або перевізники взагалі не мають жодних документів або прав возити людей, автобуси переобладнані з грубими порушеннями безпеки", - розповів Омелян.

Він додав, що сподівається на збільшення прозорості у сфері транспортних перевезень також завдяки впровадженню електронного кабінету перевізника.

Зазначимо, в Україні з 30 серпня почав працювати онлайн-сервіс – електронний кабінет перевізника. Це дозволить українцям перевіряти, чи є у водія маршрутки чи автобуса ліцензія і право вийти на маршрут.

Раніше Омелян заявив, що з 1 січня 2019 року буде законодавчо заборонено використання для перевезень пасажирів автобусів, переобладнаних з вантажного транспорту. В ході перевірок понад 27 тисяч маршруток та міжміських автобусів у серпні 2018 року виявлено тисячі порушень. Кожна третя машина громадського транспорту не має права виходити на маршрут.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі