Міністр фінансів Бельгії закликав допомогти Греції, щоб уникнути ефекту Lehman Brothers

Поділитися
© thehimalayantimes.com
Греції необхідно допомогти вибратися з боргової ями, щоб уникнути повторення сценарію Lehman Brothers в 2008 р., коли економічний вірус поширився від одного банку кшталт ланцюгової реакції і мало не призвів до краху світової економіки. Таку заяву зробив міністр Фінансів Бельгії Дідьє Рейндерс в інтерв'ю грецьким ЗМІ, передає Reuters.

"Якщо ми не допоможемо Греції, велика ймовірність того, що "вірус" поширитися на Італію та Іспанію, і тоді нам доведеться боротися з найгіршим з можливих сценаріїв", - заявив Рейндерс.

При цьому бельгійський міністрів фінансів закликає не перегинати планку з введенням заходів жорсткої економії в Греції. "Афіни, враховуючи покладену на них відповідальність, вживають виняткових у своєму роді заходів для порятунку економіки. Однак потрібно розуміти, що в певний момент доведеться зупинитися і перестати "затягувати паски". Робити це нескінченно неприйнятно ні в політичному, ні в соціальному, ні в економічному плані: ми не хочемо знайти ліки від кризи, що вб'ють Грецію", - вважає Рейндерс.

Варто відзначити, що раніше сьогодні глава місії МВФ в Греції Пол Томсен висловив протилежну точку зору, заявивши, що Греція повинна зважитися на більш жорсткі структурні реформи. Аналогічно міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле виступив з думкою, що на екстреному саміті в липні 2011 р. Європа недооцінила масштаби грецької боргової кризи, в результаті чого було запропоновано недостатнє скорочення грецької заборгованості. Шойбле не виключає можливості перегляду розмірів скорочення держборгу Греції і методів його досягнення.

Нагадаємо, в 2009 році Греція опинилася перед обличчям найбільшої фінансової кризи через надзвичайно високих боргів Афін перед урядами інших країн. У травні 2010 р. Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Євросоюз виділили грецькій владі кредитну лінію в розмірі 110 млрд євро. Проте 21 липня 2011 р. на екстреному саміті єврозони було прийнято рішення про надання Греції другого пакета фінансової допомоги. Лідери єврозони домовилися, що Євросоюз і МВФ нададуть Афінам додаткове фінансування в розмірі 109 млрд євро. Натомість керівництво Греції зобов'язалося здійснити низку заходів, спрямованих на різке скорочення бюджетних витрат: зменшити зарплати, підвищити пенсійний вік, скоротити низку робочих місць, а також провести широку програму приватизації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі