Міжнародні тютюнові компанії і дистриб'ютор ТЕДІС Україна оскаржать рішення АМКУ в суді

Поділитися
Міжнародні тютюнові компанії і дистриб'ютор ТЕДІС Україна оскаржать рішення АМКУ в суді
АМКУ виписав виробникам сигарет 6,5 млрд грн штрафів.

Дистрибуційна компанія "Тедіс Україна" і тютюнові виробники оскаржуватимуть рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) про штраф у 6,5 млрд грн за антиконкурентні узгоджені дії.

"10 жовтня 2019 року Антимонопольний комітет прийняв рішення визнати компанію винною у порушенні антимонопольного законодавства. "Тедіс Україна" заперечує звинувачення зі сторони АМКУ щодо порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій", - повідомила прес-служба компанії.

У "Тедіс Україна" вважають, що рішення АМКУ ухвалено з порушенням вимог чинного законодавства, "без наявної доказової бази та з надуманих підстав".

"Компанія працювала і продовжує працювати виключно в межах законодавчого поля. "Тедіс Україна" не згодна з рішенням АМКУ і оскаржуватиме його згідно з чинним законодавством", - зазначають у компанії.

У свою чергу в компанії-виробнику "JTI Україна" наголосили, що очікують від АМКУ тексту рішення, та висловили готовність обстоювати свою позицію в суді.

"Ми не згодні з рішенням і будемо оскаржувати його в суді. "JTI Україна" завжди провадить і провадитиме свою діяльність у повній відповідності із законодавством України", - зазначили в прес-службі компанії.

У "Бритіш Американ Тобакко" також вбачають вагомі підстави для оскарження рішення АМКУ.

"Ми розчаровані рішенням, яке ухвалив Антимонопольний комітет України. "Бритіш Американ Тобакко" працює в Україні понад 25 років і протягом усього цього часу діяла в повній відповідності до законодавства України. Тому "Бритіш Американ Тобакко Україна" не згодна з цим рішенням і вважає, що є вагомі підстави для його оскарження. Ми розглянемо деталі рішення і плануємо оскаржити рішення в передбачені законодавством України терміни та спосіб", - заявили в компанії.

Компанія Imperial Tobacco в Україні також не згодна з рішенням АМКУ і вважає його таким, що суперечить здоровому глузду та законодавству країни. У компанії зазначають, що протягом 2008-2010 рр. АМКУ надавав дозволи на концентрацію ТОВ "Тедіс Україна" і відповідне придбання ключових компаній-дистриб'юторів, що були на той час на ринку. Ці дозволи на концентрацію, на думку Imperial Tobacco, були чітким меседжем для про повну відповідність процесу утворення основного дистриб'ютора на ринку нормам антимонопольного законодавства України.

"Фактично АМКУ власноруч створив ситуацію, в якій пізніше звинуватив міжнародні компанії-виробники, зокрема Imperial Tobacco в Україні", - зауважили в компанії.

"Ми звертатимемося в судові інстанції з позовом про наш захист і скасування рішення АМКУ як такого, яке було ухвалено без жодних юридичних підстав і не відповідає реальній ситуації на ринку", - заявили в Imperial Tobacco.

У свою чергу "Філіп Морріс Україна" ще чекає на текст рішення АМКУ, проте переконана, що обвинувачення комітету є безпідставними.

"Компанія "Філіп Морріс Україна" працює виключно у рамках закону. Ми впевнені у своїй правоті та захищатимемо свої інтереси і ділову репутацію тими правовими способами, які нам надає закон", - зазначили в прес-службі тютюнової компанії.

Як повідомлялося, АМКУ наклав штраф у розмірі 6,5 млрд грн за антиконкурентні узгоджені дії на чотирьох виробників сигарет і дистриб'ютора "Тедіс Україна".

Відомство повідомило, що зібрані у справі докази підтверджують, що поведінка компаній була узгодженою, а результатом співпраці з єдиним і спільним для всіх виробників дистриб'ютором на ринку первинного продажу сигарет стало створення та підтримка штучних бар'єрів, що перешкоджали виходу на ринок інших суб'єктів господарювання.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі