МВФ змінив прогноз зростання світової економіки в бік погіршення

Поділитися
МВФ змінив прогноз зростання світової економіки в бік погіршення © World Economic Forum / Flickr
Експерти Фонду вважають, що в майбутньому економіка буде рости за рахунок динамі в країнах, що розвиваються.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) понизив оцінку зростання світової економіки на 2020, 2021 і 2022 рік до 2,9%, 3,3% і 3,4% відповідно порівняно з жовтневою (3,0%, 3,4% і 3,6%). Такі оцінки були озвучені Фондом в день початку економічного форуму в Давосі, пише thebell.

За оцінкою головного економіста МВФ Гіти Гопинат, з жовтня деякі ризики навіть знизилися, з'явилися ознаки того, що зростання стабілізується: оголошена угода Китаю і США, Brexit знятий з порядку денного. Хоча гарантій немає: все залежить від економік, що розвиваються, які зараз показують недостатнє зростання.

У цьому році МВФ чекає від економіки Китаю зростання на 6,0% після 6,1% в 2019 році. Зате прогноз по Індії переглянутий вниз на цілих 1,2 п. п. до 5,8%.

"Економіка сьогодні нагадує початок 1920-х: висока нерівність, швидке поширення технологій, високі ризики і заробітки на фінансових ринках", – заявила в Давосі глава МВФ Крісталіна Георгієва. Вона порадила країнам "продовжувати робити те, що працює".

За її словами, мова йде в першу чергу про монетарну політику: в 2019 році 49 центральних банків по всьому світу знизили ставки на 0,5 п. п. глобального зростання економіки (який в 2019 році, за оцінкою МВФ, склав 2,9%) пояснюється саме зниженням ставок.

Раніше організатори Давосу-2020 назвали 10 країн з найкращою соціальною мобільністю. Данія займає перше місце у новому Глобальному рейтингу соціальної мобільності Всесвітнього економічного форуму.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі