На арештовані ТЕЦ Дубневичів почали подачу тепла

Поділитися
Два міста у Львівській області нарешті почали опалювальний сезон.

У Новому Роздолі Львівської області, де відбувся зрив опалювального сезону, ліквідовано всі витоки на магістральному трубопроводі та почали подавати теплоносій до будинків, повідомила пресслужба Львівської облдержадміністрації в четвер ввечері.

Також теплоносій з температурою +45С почав надходити в тепломережу 2-го мікрорайону у Новояворівську і зараз відбувається заповнення мереж дошкільних і шкільних закладів та внутрішньо будинкових систем житлових будинків, інших споживачів. Відновлюється циркуляція по системах споруд.

Читайте також: Гончарук назвав винних у відсутності опалення в областях

На початку жовтня з'ясувалося, що виробник теплової енергії в містах Новояворівськ і Новий Роздол Львівської області виявився не в змозі розпочати опалювальний сезон.

Минулого тижня НАК "Нафтогаз України", якому врешті передали ТЕЦ для управління, повідомив про критичну ситуацію в місті Новий Розділ Львівської області. Зазначалось, що через перебої в роботі ТЕЦ місто залишається без опалення, в ряді районів призупинено електропостачання.

"Новороздільська" та "Новояворівська" ТЕЦ належать Богдану і Ярославу Дубневичам, але в 2018 році підприємства були заарештовані і передані в управління АРМА.

Як встановило слідство, "Новояворівська ТЕЦ" та "Новороздільська ТЕЦ" отримували природний газ за пільговими цінами від НАК "Нафтогаз України" ніби для постачання тепла населенню, але в обсягах, що вдесятеро перевищували реальні потреби конкретних населених пунктів. В результаті цього державним інтересам завдано збитків на суму понад 1,4 млрд грн.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі