На ЧАЕС не встигли вивезти і захоронити радіоактивні відходи — ЗМІ

Поділитися
На ЧАЕС не встигли вивезти і захоронити радіоактивні відходи — ЗМІ Кошти на захоронення небезпечних елементів виділяються, але їх не встигають освоїти
ДАЗВ вчасно не уклало договір з фірмою, яка перемогла в тендері.

Державне агентство України з управління зоною відчуження в 2018 не захоронило радіоактивні відходи енергоблоків ЧАЕС, також не було побудовано жодного об'єкта із захоронення радіоактивних відходів, незважаючи на те, що кошти на ці цілі виділялися. Про це повідомляє "Слідство. Інфо".

Наголошується, що фінансування подолання наслідків Чорнобильської катастрофи здійснюється за 10 бюджетними програмами. Аудиторський звіт про використання коштів за цими програмами з 2016-го по 2018 роки показав ряд факторів, які призводять до несвоєчасного виконання завдань Державним агентством з управління зоною відчуження (ДАЗВ).

За даними прес-секретаря Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки Тетяни Вербицької, ДАЗВ не встигло освоїти кошти на перевезення та захоронення відходів, так як пізно оголосило конкурс, який виграла одна фірма, з якою так і не встигли до кінця року укласти договір.

Як раніше повідомлялося, на ЧАЕС почав роботу завод з переробки рідких радіоактивних відходів. Завод працює тиждень, за цей час перероблені 2755 кг рідких відходів.

Про правду Чорнобиля, про безпеку АЕС та ядерних відходах, а також про перспективні технології в атомній енергетиці читайте у статті Германа Богапова "Володимир Павлович: "Інститут ядерних досліджень супроводжує усі українські реактори" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі