На сім'ю прем'єра Гончарука кілька разів подавали до суду через борги за комуналку

Поділитися
На сім'ю прем'єра Гончарука кілька разів подавали до суду через борги за комуналку © Прес-служба Кабміну України
У списку борги за водопостачання, газ та послуги ЖЕКу.

Комунальні підприємства Чернігова, де офіційно зареєстрований нещодавно обраний глава уряду, кілька разів подавали до суду на прем'єр-міністра Олексія Гончарука та його рідних через борги за гарячу воду, газ та інші комунальні послуги. Про це пише "Слідство.Інфо" з посиланням на матеріали судових наказів Деснянського райсуду Чернігова.

Згідно із документами, найбільше прем'єр Олексій Гончарук, його брат Олег та ще одна родичка заборгувала за гарячу воду. У 2012 та 2014 роках суд зобов'язував їх виплатити 8,4 та 7,8 тисяч гривень комунальному підприємству "Облтеплокомуненерго".

Окрім цього, ще 4 тисячі гривень боргу суд вимагав заплатити за послуги ЖЕКу - в 2011 та 2015 роках. Також понад 1 тисячу гривень суд змусив заплатити прем'єра та його рідних у 2011 та 2014 році "Чернігівгазу". Загальна сума боргу сім'ї прем'єра за комунальні послуги складала понад 21 тисячу гривень. Чи сплатив прем'єр-міністр та його рідні ці борги, наразі невідомо.

У коментарі журналістам прем'єр Олексій Гончарук відповів, що вже 19 років не живе у Чернігові та пообіцяв зв'язатися з братом для прояснення ситуації з комунальною заборгованістю, однак після цього перестав відповідати журналістам.

Олексія Гончарука призначили прем'єр-міністром 29 серпня. До цього він працював заступником керівника Офісу президента. За освітою Гончарук юрист, працював керуючим партнером в одній з юридичних фірм. У 2014 році Олексій Гончарук балотувався у народні депутати під №1 списку партії "Сила людей", яка тоді набрала 0,1% голосів. Також він був позаштатним радником ексміністра екології Ігоря Шевченка та першого віце-прем'єра Степана Кубіва. У 2015 році Гончарук очолив офіс ефективного реагування BRDO, який фінансує Європейський Союз.

Зазначимо, що згідно з декларацією Олексій Гончарук орендує квартиру в Києві площею 74 кв. м, а також зареєстрований у квартирі в Чернігові площею 71 кв. м. Також прем'єр володіє автомобілем Jaguar X-TYPE 2007 року випуску.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі