На сьогоднішній день частка ВДЕ у виробництві тепла становить лише 7-8% – експерт

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
На сьогоднішній день частка ВДЕ у виробництві тепла становить лише 7-8% – експерт Країна змушена опалюватися дорогим газом, відправляючи "за борт" дешеві біоенергоресурси © kiyany.obozrevatel.com
У України залишається не так вже багато часу, щоб наздогнати розвинені держави у сфері використання відновлюваних джерел енергії.

Минуле уряд прийняв діючу сьогодні енергетичну стратегію, згідно з якою в Україні до 2035 р. частка відновлюваних джерел енергії у виробництві тепла повинна становити 40%. Про це у своїй статті для DT.UA пише голова наглядової ради Біоенергетичної асоціації України Володимир Майстришин.

Ось тільки попередній уряд, за словами експерта, не заклав жодних механізмів впровадження цієї норми в українській енергетиці. І Україна змушена імпортувати газ за високими цінами, одночасно надсилаючи за кордон біоенергоресурси.

"При цьому ми експортуємо значну кількість біоенергоресурсів із України за ціною, що нижча за ціну імпортованого газу (мається на увазі енергетичний еквівалент), тому що вони поки не знаходять застосування в Україні", – зазначає автор.

Тому на сьогодні частка ВДЕ у виробництві тепла становить не більше 7-8%, а часу, щоб наздогнати в цьому плані хоча б країни Європейського союзу, все менше і менше.

Детальніше про ситуацію з опаленням в Україні, альтернативних джерелах тепла, газозаміщенні та планах уряду на цей рахунок читайте у матеріалі Володимира Майстришина "Арифметична помилка ціною в цілу стратегію" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі