НАБУ відкрило три справи через декларації Смолія

Поділитися
НАБУ відкрило три справи через декларації Смолія НАБУ завело три справи на Смолія © Нацбанк України/Facebook
Недостовірні відомості у деклараціях голови НБУ за 2015-2017 роки перевищують 18 млн гривень.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розслідує три справи, відкриті за фактом недостовірної інформації у деклараціях голови Національного банку України Якова Смолія, повідомив у коментарі "Українській правді" очільник пресслужби НАЗК Олександр Свириденко.

"Зареєстровані три провадження. Вони відкриті на підставі обґрунтованих висновків НАЗК, які ми надіслали до НАБУ. Вони стосуються недостовірного декларування", - зазначив Свириденко.

Детективи надіслали до Національного агентства із запобігання корупції запит про додаткові відомості, як стосуються декларацій голови Нацбанку, і станом на сьогодні отримали доступ до декларацій Смолія.

Як повідомлялося, НАЗК виявило у деклараціях голови НБУ Якова Смолія за 2015-2017 роки недостовірні відомості на суму понад 18 млн гривень.

Смолій "забув" задекларувати корпоративні права дружини, низку земельних ділянок, кошти на банківських рахунках, які належать йому та дружині, та відсотки за вкладами. Крім цього, він вніс недостовірні відомості про вартість на момент придбання частки трьох нежитлових приміщень.

"Загальна сума недостовірних відомостей у деклараціях за 2015, 2016 та 2017 роки становить понад 8,5 млн грн, 6,6 млн грн та понад 3,2 млн грн відповідно", - наголосили в НАЗК.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі