Нацбанк очікує рекордний прибуток банків у 2018 році

Поділитися
Нацбанк очікує рекордний прибуток банків у 2018 році За підсумками десяти місяців поточного року банки отримали близько 15 млрд гривень чистого прибутку © Прес-центр НБУ
Прибуток банків може стати рекордним за останні 10 років.

Нацбанк України очікує за підсумками 2018 року рекордний прибуток банків. Про це повідомила перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, передає Інтерфакс-Україна.

"За підсумками 2018 року сектор отримає прибуток і, за нашими попередніми оцінками, цей прибуток може стати рекордно більшим ніж за десять років", - сказала вона, нагадавши, що за підсумками десяти місяців поточного року банки отримали близько 15 млрд гривень чистого прибутку.

За словами Рожкової, відповідний результат обумовлений як збільшенням операційного прибутку - відсотковим і комісійним, так і зниженням відрахувань у резерви.

"Процентний дохід продовжує залишатися основним джерелом банківського прибутку на тлі істотного зниження протягом останніх кількох років вартості залучених коштів, очищення від непродуктивних активів, а також активізації кредитування", - сказала перший заступник голови НБУ.

Зростання комісійного доходу, за її словами, пов'язане активізацією споживчого кредитування і розвитком банківських технологій.

У свою чергу директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук зазначив, що банки, на які припадає більше 40% активів сектора, в даний час працюють з показником віддачі на капітал більше 30%.

"Такого ніколи не було в історії українського банківського сектора", - підкреслив він.

Більш того, НБУ прогнозує, що прибутковість банківського сектора продовжить зростати і в наступному році, в першу чергу, за рахунок завершення роботи з очищення балансів і скорочення відрахувань у резерви.

Детальніше про перспективи банківської системи читайте в статті Максима Празднікова "Банківська система-2019: очікування та виклики" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі