Нацбанк очікує зростання міжнародних резервів при співпраці з МВФ

Поділитися
Нацбанк очікує зростання міжнародних резервів при співпраці з МВФ Співпраця з МВФ Україні необхідна - Смолій © Нацбанк України/Facebook
Співпраця з МВФ дозволить Україні підтримувати інтерес інвесторів до українських активів.

Глава Нацбанку Яків Смолій вважає, що подальше співробітництво України з МВФ відкриє додаткові джерела фінансування, що дозволить в 2021 році збільшити міжнародні резерви до 23 мільярдів доларів. Таке переконання Смолій висловив на прес-конференції.

"Основним припущенням макроекономічного прогнозу залишається подальша співпраця з Міжнародним валютним фондом... В результаті, обсяг міжнародних резервів зросте до 23 млрд. дол. США у 2021 році", - сказав Смолій, передає Укрінформ.

Також, за його словами, подальша співпраця з МВФ дозволить Україні отримувати інше офіційне фінансування, поліпшувати умови доступу до міжнародних ринків капіталу, підтримувати інтерес інвесторів до українських активів. Відповідні боргові залучення дозволять уряду профінансувати значні виплати за зовнішнім державним боргом. Також це дозволить приватному сектору залучати іноземні інвестиції.

Як відомо, станом на 1 липня 2019 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, склали близько 20,64 млрд. доларів (в еквіваленті). У червні вони зросли на 6,4% завдяки, насамперед, розміщенню урядом єврооблігацій і купівлі Національним банком валюти на міжбанківському ринку.

Повідомлялося, що міжнародні резерви України у квітні 2019 року скоротилися на 0,5% - до $ 20,525 млрд (в еквіваленті). Причина - значний обсяг погашень по державному боргу.

НБУ підвищив прогноз міжнародних резервів до кінця 2019 року до $ 20,6 млрд з $ 18,6 млрд.

Раніше НБУ підвищив прогноз міжнародних резервів до кінця 2019 року до $ 20,6 млрд з $ 18,6 млрд.

Міжнародні резерви України в минулому році зросли на 10,6% - до $ 20,8 млрд, при цьому досягли п'ятирічного максимуму. Хоча НБУ на початку листопада знизив прогноз міжнародних резервів на кінець 2018 року до $ 19,2 млрд з $ 20,7 млрд, на 2019 рік - до $ 18,6 млрд з $ 1

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі