Нацбанк оцінив прибутковість українських банків

Поділитися
Нацбанк оцінив прибутковість українських банків © Прес-центр НБУ
Найбільш прибутковим є Приватбанк, найбільші збитки в Укрексімбанку.

Державний Приватбанк став лідером серед найприбутковіших українських банків за підсумками січня-квітня 2020 року, задекларувавши 17,285 млрд грн чистого прибутку. Про це йдеться в даних Національного банку України (НБУ).

Другу позицію в списку найбільш прибуткових банків зайняв Ощадбанк (3,293 млрд грн), третю – Райффайзен Банк Аваль (1,364 млрд грн). На четвертій позиції за підсумками січня-квітня 2020 року знаходиться ПУМБ (995,932 млн грн), на п'ятій – ОТП Банк (679,892 млн грн).

При цьому найбільший збиток отримав державний Укрексімбанк – 1,659 млрд грн.

Раніше НБУ оприлюднило опитування, згідно з яким в Україні зростає частка фінансових установ, які очікують погіршення фінансового сектора у наступні півроку (у листопаді було 4%, зараз - 71%). 60% респондентів, оцінюючи стан фінансового сектора, заявили про погіршення за останні півроку. Число учасників опитування, що вважають загальний рівень ризику високий/дуже високим, збільшилося до 37% (у листопаді 2019 року їх було 23%).

Приватбанк планує за підсумками 2020 року отримати 17,5 млрд грн чистого прибутку, що в 1,9 рази менше, ніж у 2019 році (32,6 млрд грн). Такі прогнози фігурують у річній звітності фінустанови.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі