Нацбанк оновить дизайн банкнот номіналом 50 та 200 гривень

Поділитися
Нацбанк оновить дизайн банкнот номіналом 50 та 200 гривень Оновлені купюри мають посилений захист © Катерина Рожкова / Facebook
Оновлені купюри будуть введені 20 грудня та 25 лютого відповідно.

Національний банк України починає оновлення банкнот номіналом 50 та 200 гривень з 20 грудня. У нових купюрах удосконалена система захисту, а дизайн наслідує банкноти нового покоління гривні – номіналами 20, 100, 500 та 1000, повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що цими нововведеннями Нацбанк завершить оптимізацію поточного номінального ряду гривні, яка тривала з 2014 року.

"В усьому світі центральні банки час від часу змінюють дизайн та систему захисних елементів банкнот, щоб вони залишалися надійними і захищеними. Адже періодичне оновлення грошових знаків мінімізує ризик, що шахраям вдасться їх підробити", - пояснюють рішення оновити дизайн банкнот у пресслужбі.

Обидві оновлені купюри мають посилений захист.

Нацбанк України

"…на оновленій банкноті номіналом 200 гривень, як і на банкнотах нового покоління номіналами 100, 500 і 1000 гривень , використано два інноваційні захисні елементи. Один з них – це оптично-змінний елемент SPARK", - йдеться у повідомленні.

Оновлені банкноти номіналом 50 та 200 гривень будуть введені 20 грудня та 25 лютого відповідно.

Національний банк України наступного місяця вводить в обіг нову монету номіналом 5 гривень. Рішення про припинення друку банкнот низького номіналу в НБУ ухвалили в березні минулого року, заміна таких банкнот на монети відповідає практиці країн ЄС.

Нагадаємо, 25 жовтня НБУ вів в обіг нову банкноту найвищого номіналу в 1 тисячу гривень.

Крім того, з 1 жовтня монети 1, 2 і 5 копійок перестали бути платіжним засобом в Україні, їх почали виводити з обігу. Також з обігу поступово виводитиметься монета номіналом 25 копійок, яка поки залишиться платіжним засобом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі