Нацбанк переглянув критерії оцінки ймовірності дефолту банків і фізосіб

Поділитися
Нацбанк переглянув критерії оцінки ймовірності дефолту банків і фізосіб © Нацбанк України / Flickr
Змінено перелік джерел доходів боржника-фізособи.

Національний банк України (НБУ) переглянув окремі вимоги до оцінки фінансового стану банків-боржників і боржників-фізосіб при розрахунку кредитних ризиків. Про це йдеться в постанові правління НБУ від 11 лютого 2020-го №17.

Внесені зміни передбачають: актуалізацію граничних значень діапазонів ймовірності дефолту банків-нерезидентів за результатами аналізу статистичних даних провідних світових рейтингових агентств; збільшення періоду, за який банк повинен проаналізувати результату діяльності банку-боржника, з шести до 12 місяців; доповнення з урахуванням норм Податкового кодексу переліку джерел доходів боржника-фізособи, які можуть обліковуватися банком при розрахунку кількісних показників його фінансового стану.

Проте, як писало ZN.UA, частка банківського кредиту в капітальних інвестиціях підприємств за останні п'ять років зменшилася майже вдвічі і на сьогодні становить лише 8% від загальної суми коштів, які підприємства інвестують в цей напрямок.

Про проблеми доступу бізнесу до фінансування читайте в тексті Василя Фурмана для ZN.UA "Міфи і реальність кредитування в Україні".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі