Нацбанк скасував обов'язковий продаж валюти бізнесом

Поділитися
Нацбанк скасував обов'язковий продаж валюти бізнесом З 19 червня бізнес вже не зобов'язаний продавати частину валютної виручки НБУ © Колаж ZN.UA
Нові правила почнуть діяти з 19 червня.

Національний банк України скасував обов'язкову продаж валюти бізнесом з 19 червня. У НБУ висловили впевненість, що нові правила не вплинуть на макроекономічну стабільність.

"З метою подальшого спрощення ведення бізнесу в Україні Національний банк скасовує вимогу обов'язкового продажу валютних надходжень... Надходження бізнесу, зараховані на їх розподільчі рахунки протягом 19 червня, вже не підлягають обов'язковому продажу", - йдеться в заяві регулятора, поширеній у вівторок, 18 червня.

У НБУ відзначили, що після зниження обов'язкової норми продажу валютної виручки з 50% до 30% бізнес в цілому продавав понад 90% валюти.

Нагадаємо, що НБУ ввів обмеження на валютному ринку в лютому 2014 року і неодноразово їх продовжував. Частина заборон поступово знімаються. У квітні 2017 року Нацбанк переглядав цю вимогу, і її було знижено з 65% до 50%. У грудні 2018 року НБУ зберіг вимогу про обов'язковий продаж надходжень в Україну в іноземній валюті на користь юридичних осіб на рівні 50%. З 1 березня 2019 року НБУ знизив норму обов'язкового продажу валютної виручки до 30%.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі