Нацбанк України назвав кількість випущених в першому півріччі ювілейних і пам'ятних монет

Поділитися
Нацбанк України назвав кількість випущених в першому півріччі ювілейних і пам'ятних монет Монети привертають інтерес не лише нумізматів
Найдорожчу монету, правда, випуску 2016 року, продали на аукціоні більш ніж за 166 тисяч гривень

Всі держави світу, включаючи Україну, випускають ювілейні та пам'ятні монети зі строго обмеженим тиражем, які стають нумізматичною рідкістю. Таким чином держава підтримує інтерес колекціонерів до ювілейних та пам'ятних дат країни і створює історію в грошах.

У першому півріччі 2019 року Національний банк України випустив 19 пам'ятних монет.

"В 2019 році введено в обіг 19 пам'ятних монет загальним тиражем 482 примірники і випущено 2 пам'ятні медалі (загальний тираж - 30 тисяч примірників)", - повідомили в НБУ.

За перше півріччя 2019 Національний банк реалізував 913,49 тис. пам'ятних та інвестиційних монет на загальну суму 169,16 млн грн.

А найдорожчою пам'ятною монетою в першому півріччі нинішнього року стала монета "25 років незалежності України". Її вартість на аукціоні склала 166 779 грн., повідомили у прес-службі НБУ.

"25 років незалежності України" - золота ювілейна монета номіналом 250 гривень із серії "Відродження української державності". Випустили монету в 2016 році накладом 400 примірників, і вона відразу набула колекційної цінності.

Повідомлялося, що НБУ анонсував введення нової банкноти нового найвищого номіналу в 1 тис. грн. Нова банкнота буде введена в обіг з 25 жовтня. Крім того, монети 1, 2 і 5 копійок перестануть бути платіжним засобом в Україні і будуть виведені з обігу з 01 жовтня 2019 року. Також з обігу поступово буде виводитися монета номіналом 25 копійок, яка поки залишиться платіжним засобом.

В 2018 році НБУ припинив карбувати монети номіналом 1, 2, 5 і 25 копійок. Також регулятор ввів в обіг монети 1, 2, 5 і 10 грн. Зокрема монети номіналом 1 та 2 грн введені в обіг з 27 квітня 2018 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі