Нацбанк затвердив склад наглядової ради "Приватбанку" - список

Поділитися
Наглядову раду банку очолив Шерон Іскі.

Національний банк України затвердив кандидатури дев'ятьох членів наглядової ради "Приватбанку", повідомляє пресслужба банку. Регулятор схвалив кандидатури семи нових членів ради, а двох постійних затвердив раніше.

До складу наглядової ради "Приватбанку" увійшли:

1. Шерон Іскі – голова ради;

2. Артем Шевальов – заступник голови;

3. Еран Кляйн;

4. Юлія Мецгер;

5. Сергій Олексієнко;

6. Надір Шейх;

7. Себастьян Шьонайх-Каролат;

8. Роман Сульжик;

9. Ольга Томаш.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 27 березня 2019 року більшість членів наглядових рад державних банків – 6 з 9 – мають бути незалежними та обраними шляхом залучення міжнародних рекрутингових компаній і під наглядом міжнародних організацій.

Раніше до складу наглядової ради були переобрані Енгін Акчакоча, Андреа Манетта і Стівен Сіліг, однак усі троє згодом відмовилися від призначень.

Нагадаємо, 22 травня Кабмін затвердив наглядові ради державних "Приватбанку", "Укрексімбанку" та "Ощадбанку" за винятком членів (по одному в кожному банку) за квотою президента. У липні уряд затвердив членів наглядових рад цих банків за президентською квотою.

Раніше НБУ відмовився погодити вже призначені урядом кандидатури п'яти членів наглядової ради "Ощадбанку". У держбанку це рішення пов'язали із продовженням контракту з йог головою Андрієм Пишним.

Голова наглядової ради "Ощадбанку", ексдиректор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер висловив стурбованість загрозою дискредитації наглядових рад держбанків, усієї реформи корпоративного держуправління та незалежності самого НБУ.

У відповідь на запит DT.UA Міністерство фінансів висловило "стурбованість ситуацією", висловлюючи надію, що вона "не вплине на реалізацію реформи і становлення незалежних наглядових рад державних банків, вільних від політичного впливу".

Своєю чергою Світовий банк, ЄБРР і Міжнародний валютний фонд, з яким в України тривають переговори щодо нової програми фінансування, висловили свою рішучу підтримку реформі управління державними банками.

Докладніше читайте в матеріалі Юрія Сколотяного "Реформена перезаморозка" та інтерв'ю Шевкі Аджунера у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі