"Нафтогаз" розкритикував Кличка за передчасну подачу тепла киянам

Поділитися
"Нафтогаз" розкритикував Кличка за передчасну подачу тепла киянам "Нафтогаз" запропонував Кличко подивитися на термометр © kiyany.obozrevatel.com
Пообіцявши не псувати меру Києва настрій, "Нафтогаз" одразу ж зробив це

"Нафтогаз" розкритикував мера Києва Віталія Кличка за обіцянку включити опалення 25 жовтня та протягом 10 днів запустити його на потрібну потужність. У відомстві натякнули, що це розбазарювання коштів - починати опалювальний сезон в момент, коли на вулиці ще тепло.

"Не хочемо псувати настрій пану Кличку, але за прогнозом погоди ще тиждень буде тепла погода. Найближче похолодання у наступний вівторок - буде до +8, а вже у понеділок (4.11) прогнозують до +11.

До того ж, з наступного тижня розпочинаються шкільні канікули і опалювати порожні класи немає сенсу.

Ми розуміємо хвилювання за температурний режим у лікарнях та садочках, але, можливо, варто підійти до підключення вибірково. Щоб кияни могли зекономити свої кошти і не опалювати повітря", - уїдливо написали на сторінці "Нафтогазу" в Facebook співробітники відомства.

Можна було б, звичайно, звернутися за думкою і до киян, які хочуть, щоб в будинках було комфортно і тепло - температура ночі і дня нині разюче відрізняється, будинки вже охололи після несподіваного подарунка у вигляді дуже теплого "бабиного літа". Та й запуску, який анонсував мер Києва, - 25 жовтня - передує, як правило, попередня робота: в процесі запуску опалення обов'язково проявляються якісь аварійні моменти. Так що сподіватися, що столиця одномоментно отримає тепло, не доводиться.

Але насправді, в цьому році природа допомагає заощадити якусь кількість газу: опалювальний сезон повсюдно ще не розпочався, хоча зазвичай він починається 15 жовтня. Проте є регіони, які вже включили опалення, переважно в будівлях соціального призначення - це північні області України. На півдні і південно-сході поки про включення опалення не йдеться.

Українське теплопостачання - це клубок проблем технічного, техніко-економічного, нормативно-правового, соціального та фінансового характеру. Але є одна ключова - низька енергоефективність існуючих СЦТ. Детальніше про проблеми теплопостачання в Україні читайте у статті "Централізоване теплопостачання" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі