"Нафтогаз" обере оцінювача ГТС з трьох компаній

Поділитися
Перший етап конкурсу з вибору компанії для оцінки газотранспортної системи пройшли три компанії. Остаточний переможець, який і визначить вартість української ГТС, стане відомий буквально через кілька годин.

НАК "Нафтогаз України" допустила до другого етапу тендерних торгів щодо оцінки української газотранспортної системи (ГТС) три компанії.

Зокрема умови подачі конкурсних заявок виконали: ТОВ "Бейкер Тіллі Україна ЕК" (Baker Tilly Ukraine) з ціною пропозиції 4,1 млн грн, компанія "Дафф Енд Фелпс" (Duff&Phelps, США) з ціною пропозиції 4,4 млн грн і ТОВ "Ернст енд Янг" (Ernst&Young) з ціною пропозиції 5,92 млн грн.

У той же час, приватне підприємство "Томас&Сімонова" (Київ) не надало підтвердження досвіду роботи з оцінки та підтвердження наявності співробітників відповідної кваліфікації, тому його пропозиція була відхилена на першому етапі конкурсу.

За словами заступника голови НАК "Нафтогаз України" Вадима Чупруна, переможця буде визначено у найближчі кілька годин. "Робота тендерної комісії може закінчитися через годину, дві, п'ять... Це залежить від запропонованих умов", - сказав він.

Чупрун зазначив, що найбільш вагомим критерієм відбору переможця є ціна, проте комісія буде враховувати також й інші фактори.

Як повідомлялося раніше з посиланням на оголошення "Нафтогазу" у "Віснику держзакупівель", оцінка вартості активів ГТС проводиться для реструктуризації НАК «Нафтогаз України» шляхом виділення магістральної транспортної мережі і газосховищ (ГК «Укртрансгаз») з компанії в окрему незалежну компанію, 100% акцій якої залишається у власності держави. Всі роботи необхідно завершити до 1 серпня 2012 року.

Об’єктом цього технічного завдання є активи системи магістрального трубопровідного транспорту газу України, включаючи підземні сховища газу та об’єкти відповідної інфраструктури станом на 31 грудня 2011 року.

Оцінщик має розробити методологію оцінки. Методологія повинна пояснювати базові підходи (ринковий (аналоговий), вартісний) та має пояснювати техніку та методологію отримання оцінки вартості активів. Методологія має коротко вказувати основні особливості оцінки вартості активів на ринках, що розвиваються, та повинна відображати переваги та недоліки описаних методів оцінки.

В якості забезпечення пропозиції учасники тендера повинні внести 350 тис. грн завдатку. Кваліфікаційні критерії вимагали від учасників надання інформації щодо досвіду роботи учасника за останні три роки.

Реструктуризація «Нафтогазу України» проводиться з метою імплементації Другої і Третьої газових директив Європейського Союзу, що вимагають від України розділити функції з видобутку, постачання та транспортування природного газу.

Нагадаємо, як писало ZN.UA, за оцінками експертів ринкова вартість газотранспортної системи України складає $61 млрд.

Раніше екс-прем'єр Юлія Тимошенко у своєму листі на адресу президента Віктора Януковича заявила, що, "за найскромнішими оцінками наша ГТС коштує більше 200 млрд євро", і "щиро посміялася, коли почула, що нашу ГТС оцінили у 20 млрд доларів". !zn

Читайте також:

«Нафтогаз» почав підготовку до продажу ГТС

Ринкова вартість української ГТС складає 61 млрд доларів

У відділенні ГТС від газовидобутку Україна вирішила піти найрадикальнішим шляхом

Янукович: Здавати в оренду ГТС ніхто не буде

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі