Насалик назвав фейком інформацію про відновлення співпраці в сфері атомної енергетики з РФ

Поділитися
Насалик назвав фейком інформацію про відновлення співпраці в сфері атомної енергетики з РФ
Натомість Гройсман нагадав міністрам, що у них нема мандату вести будь-які переговори з Росією.

Інформація про перспективи відновлення та зміцнення співробітництва в сфері атомної енергетики між Україною та Росією не відповідає дійсності. Про це міністр енергетики Ігор Насалик заявив під час засідання уряду 11 липня.

"Перш за все хочу сказати, що інформація яка розміщена на "Українській правді" є повним фейком. Насправді міністерство не відновлює співпрацю, а повністю завершує співпрацю. Вся інформація, документи оприлюднена на сайті міністерства енергетики", - сказав Насалик у відповідь на вимогу Гройсмана прокоментувати інформацію про листування із російським відомством.

У відповідь прем'єр зазначив, що спростування неправдивої інформації мало відбутись негайно, без затягування.

"Я хочу зауважити для всіх міністрів – на будь-які такі речі ви маєте по-перше відразу реагувати, по-друге ні в кого з вас немає мандату вести будь-які перемовини з країною-агресором", - заявив Гройсман.

Він додав, що усі подібні запити мають бути скоординовані з міністерством закордонних справ. Натомість Насалик зазначив, що лист був спрямований не на адресу міністерства енергетики, а саме в МЗС.

Нагадаємо, у вівторок, 10 липня, "Економічна правда" повідомила, що міністр енергетики Ігор Насалик у своєму листі на ім'я першого заступника директора корпорації "Росатом" Кирила Комарова написав, що у України і Росії є перспективи зміцнення співпраці у сфері атомної енергетики.

"З огляду на необхідність відновлення низки спільних проектів, зокрема проекту зі створення в Україні виробництва ТВЕЛ, пропонуємо провести зустріч в Брюсселі в період із 9 по 12 липня", - йдеться в документі, який опублікувало видання.

Читайте також: Ядерні об'єкти на окупованих територіях можуть використовуватися для виготовлення бомби і зараження питної води — експерт

Нагадаємо, що офіційне рішення припинити реалізацію спільного з Росією проекту зі спорудження заводу з виробництва ядерного палива в Кіровоградській області було прийнято Україною в середині 2015 року - в період активної фази війни Росії проти України на Донбасі.

Раніше DT.UA писало, що на сьогоднішній день залежність від Росії в атомній енергетиці практично зведено до нуля. Про це заявив Ігор Шевченко, директор Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки. За його словами, за останні два-три роки Україна замістила значну частину російського ядерного палива ТВЕЛ паливом американського виробництва Westinghouse.

Детальніше про проблеми ядерної енергетики читайте в матеріалі Юрія Патиківського "Російська ядерна петля: звільнитися раз і назавжди" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі