НБУ дозволив бізнесу купувати інвалюту в кредит

Поділитися
НБУ дозволив бізнесу купувати інвалюту в кредит © Прес-центр НБУ
Бізнес може купувати валюту без обмежень по сумі в рамках продовження валютної лібералізації.

Національний банк дозволив бізнесу купувати іноземну валюту за рахунок кредитних коштів у гривні без обмежень по сумі в рамках продовження валютної лібералізації. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Зазначене послаблення дозволить підприємствам більш ефективно управляти ліквідністю і купувати необхідні обсяги валюти для виконання власних зобов'язань у зручний для себе час", – пояснили в НБУ.

Крім того, постановою удосконалено валютний нагляд за дотриманням бізнесом граничних строків розрахунків за зовнішньоекономічними операціями.

Тепер банки зобов'язані завершувати нагляд за експортними операціями протягом 5 робочих днів з моменту отримання від Нацбанку інформації про зміну обслуговуючого банку митної декларації клієнта. Як зазначають в НБУ, це дозволить уникнути подвійного контролю клієнтської операції.

Крім цього, уточнено порядок здійснення нагляду за імпортними операціями у разі зміни обслуговуючого банку митної декларації.

Раніше Нацбанк скасував вимогу обов'язкового продажу бізнесом валютних надходжень на міжбанківському валютному ринку. Нагадаємо, що НБУ ввів обмеження на валютному ринку в лютому 2014 року і неодноразово їх продовжував.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі