НБУ повернув за кредитами рефінансування понад 1,4 млрд грн.

Поділитися
НБУ повернув за кредитами рефінансування понад 1,4 млрд грн. © Прес-центр НБУ
Від реалізації майнових прав отримано 1 млрд 304,6 млн грн.

Національний банк України (НБУ) у першому півріччі 2019 року отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1 млрд 445,5 млн грн. Про це йдеться у повідомленні на сайті НБУ.
Наголошується, що від реалізації майнових прав отримано 1 млрд 304,6 млн грн, від реалізації нерухомого майна - 90,9 млн грн.
Іншими джерелами погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків стали кошти від прийняття іпотеки на баланс НБУ на суму 30,4 млн грн, списання за рахунок сформованого резерву на суму 17 млн грн, отримання коштів від погашення заборгованості по перебувають в заставі у НБУ кредитних договорів на суму 2,6 млн грн.
При цьому за найвищу ціну - 722,3 млн грн - були реалізовані майнові права, передані банком "Надра" в заставу НБУ.
Крім того, в першому півріччі в повному обсязі були реалізовані активи неплатоспроможних Брокбізнесбанку, банку "Даніель" і Автокразбанку, які були передані ними в заставу НБУ. В цілому від реалізації цих активів НБУ отримав 26 млн грн.
НБУ також повідомив, що в першому півріччі 2018 року НБУ отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1,9 млрд грн, а в цілому за 2017-2018 роках - близько 5 млрд грн.

Нагадаємо, що НАБУ підозрює Нацбанк у співучасті у розтраті 12 млрд грн рефінансування.

На думку банкірів, повернення "рефінансу" стало бізнесом для власників банків і чиновників НБУ.

Як писало DT.UA у статті "Де гроші?", більше 100 млрд грн розданого банкам-"зомбі" рефінансування не тільки пішли на фактичну підтримку бізнесів їх власників, але й перейшли на валютний і інші ринки. І вилилися в кінцевому підсумку у трикратну девальвацію національної валюти і 60-відсоткову інфляцію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі