НБУ прогнозує до кінця року зниження відсотків по кредитах до історичного мінімуму

Поділитися
НБУ прогнозує до кінця року зниження відсотків по кредитах до історичного мінімуму © Катерина Рожкова / Facebook
Після зниження облікової ставки у Нацбанку спостерігають зниження відсотків в банках.

У разі якщо макроекономічна стабільність збережеться, Національний банк до кінця року очікує найнижчі в історії України процентні ставки за кредитами. Про це повідомила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова під час звіту щодо фінансової стабільності, пише ЕП.

"Після зниження облікової ставки, ми бачимо, як більшість банків знижує процентні ставки по депозитах. Звичайно це в перспективі призведе до зниження вартості кредитних ресурсів... Якщо збережеться макроекономічна стабільність, а права кредиторів будуть забезпечені і посилені, то до кінця року очікуємо побачити найнижчі в історії України процентні ставки за кредитами", - підкреслила заступник глави НБУ.

Рожкова зазначила, що зниження ставки стало можливим завдяки уповільненню інфляції, стабільність валютного ринку, а також стабільної роботи банківського сектора.

Читайте також: В Нацбанку прокоментували падіння ВВП у першому кварталі

Нагадаємо, що правління Нацбанку прийняло рішення знизити облікову ставку на 2 процентних пункту - до 6% з 12 червня. Це найнижчий рівень облікової ставки за всю історію України.

Однак платоспроможні банки в травні 2020 року отримали 3,756 млрд грн чистого прибутку, тобто на 29,3% менше, ніж за той же період 2019 року (5,313 млрд грн).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі