НБУ очікує прискорення інфляції вже у серпні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Сезонні фактори і підвищення світових цін на продовольство призведуть до зростання інфляції в осінні місяці. Зростання цін почнеться вже в серпні.

У Національному банку України вважають близьку до нуля споживчу інфляцію оптимальною, однак упевнені, що восени зростання цін прискориться. Про це йшлося на нараді керівництва НБУ.

«Учасники наради не виключили деякого підвищення темпів інфляції в наступні місяці, що може бути пов'язано із сезонними факторами і можливим прискоренням зростання цін на світових ринках продовольчих товарів. Також на показники інфляції в річному вимірі впливатиме низька база порівняння минулого року», - йдеться в повідомленні НБУ.

При цьому, як зазначається, «можливе зростання інфляції внаслідок дії вищезгаданих факторів буде досить помірним».

«Показники споживчої інфляції в Україні (-0,1% з початку року і в річному вимірі) на сьогодні є близькими до оптимальних, враховуючи вплив сезонного чинника і динаміку базової інфляції (3,1%)», - вважають в НБУ.

В нараді в НБУ взяли участь голова Нацбанку Сергій Арбузов, його заступники Ігор Соркін і Віра Ричаківська, а також керівники структурних підрозділів НБУ, у функції яких входять питання формування та реалізації грошово-кредитної політики.

Як повідомлялося, в Україні в липні 2012 року в порівнянні з попереднім місяцем (червнем) споживчі ціни (інфляція) знизилися на 0,2%, а в порівнянні з аналогічним місяцем 2011 року - на 0,1%. !zn

Читайте також:

У другому півріччі Янукович пообіцяв зростання інфляції

В уряді очікують інфляцію в 2012 році на рівні 3-3,5%

Світовий банк погіршив прогноз щодо економіки України на 2012 рік

Уряд планує знизити прогноз інфляції на 2012 рік

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі