Новий ринок електроенергії працює, тарифи на електроенергію не виросли – Володимир Гройсман

Поділитися
Новий ринок електроенергії працює, тарифи на електроенергію не виросли – Володимир Гройсман

Новий ринок електроенергії успішно функціонує. Ціна на електроенергію не зросла. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду 5 липня, повідомляють "Українські Новини".

"Я підтверджую і наголошую на тому, що не може бути жодного зростання цін для комерційних споживачів, окрім того, яке визначено НКРЕКП. І ми всі рішення Уряду з цього приводу прийняли. І почав функціонувати ринок. І ціна не піднялась. А я знаю від багатьох комерційних споживачів, по що ціна по багатьом позиціям навіть впала", - заявив Гройсман.

Прем'єр також наголосив, що енергоринок з 1 липня працює в межах тих запобіжників та цінових обмежень, які були створені рішеннями уряду та галузевого регулятора.

Нагадаємо, новий ринок електричної енергії, який функціонуватиме у відповідності із стандартами ЄС, запроваджено 1 липня 2019 року, згідно Закону України "Про ринок електричної енергії". Відповідно до закону, нова модель передбачає запровадження таких сегментів як ринок двосторонніх договорів, ринок "на добу наперед", внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок. Запровадження ринку є зобов'язанням України в рамках імплементації норм Третього енергопакету ЄС.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі