Обсяг тіньового обігу землі становить десять млрд гривень — Милованов

Поділитися
Обсяг тіньового обігу землі становить десять млрд гривень — Милованов
Тіньовий обіг гальмує розвиток країни.

Тіньовий обіг землі в Україні досяг десяти млрд гривень. Замість укладення договору оренди землі, українцям зручніше користуватися емфітевзисом, заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

"Тіньовий обіг землі, зв'язаний мораторієм, не дає країні розвиватися. Його обсяг наразі сягає 10 млрд гривень! Землю передають в оренду на 49 років за договорами емфітевзису. Лише за останні 2 роки під такі умови здано 460 тисяч га землі", - пише міністр у Facebook.

Милованов переконаний, що нова земельна реформа внесе зміни в систему земельних відносин та дасть поштовх розвитку економіки України.

"Це комплексні зміни в системі земельних відносин, що складається з 10 різних складових: дерегуляція, антирейдерство, прозорість, захист прав власника землі, фінансова підтримка. Сьогодні зміни вже відбуваються. Наприклад, за допомогою супутникових зйомок та алгоритмів глибокого машинного навчання ми вже зробили інвентаризацію всіх земель та того, що на ній вирощують. Тепер не можна буде не платити податки чи обробляти землю, отриману самозахватом", - зазначив Милованов.

Нагадаємо, що Верховна Рада сьогодні розглядає в першому читанні законопроекти про ринок землі, яким передбачається відкриття ринку сельхосземель з 1 жовтня 2020 року.

Детальніше про реформу читайте у статті Юрія Кононенка "Земельна реформа чи вибоїстий шлях в далеке минуле?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Підготував/ла Стажер
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі