ООН: Наслідки світової економічної кризи будуть відчуватися ще довгі роки

Поділитися
© pavlograd-official.org
У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку в середу, 22 червня, було представлено нову доповідь про соціальну ситуацію у світі. У ній йдеться, що багато урядів не приділяють достатньої уваги соціальному виміру глобальної економічної кризи, повідомляє центр новин ООН.

У доповіді йдеться, що ще протягом декількох років мільярди людей у ​​світі будуть стикатися з бідністю, голодом і безробіттям, що пов'язані з наслідками глобальної кризи.

Автори доповіді вважають, що найчастіше економічна політика розглядається у відриві від її соціальних наслідків. У результаті багато заходів у відповідь на глобальну кризу призвели до негативних наслідків для продовольчої безпеки, сфери охорони здоров'я та освіти. Ці проблеми в кінцевому підсумку також негативно позначаться на економічному розвитку.

«Економічна криза нагадує нам про те, що вкрай важливо, щоб люди були здоровими, освіченими, мали адекватне житло і були ситі. Тільки тоді вони будуть більш продуктивні і будуть здійснювати належний внесок у розвиток суспільства», - заявив помічник генерального секретаря з питань економічного розвитку Джим Кваме Сундарам.

Автори доповіді відзначають, що найчастіше в умовах фінансової кризи держави намагаються скоротити витрати, нерідко за рахунок соціальних програм, що веде до нових потрясінь.

Експерти вважають, що розширення соціального захисту і покращення доступу до освіти та охорони здоров'я будуть сприяти всеохоплюючому розвитку і росту внутрішнього доходу, що закладе базу для майбутнього зростання.

Вони закликали держави приділяти особливу увагу питанню розширення зайнятості, нагадавши, що за час кризи число безробітних осіб працездатного віку зросло на 28 мільйонів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі