ООН погіршила прогноз щодо світової економіки на найближчі два роки

Поділитися
Перспективи світової економіки на найближчі два роки продовжують викликати занепокоєння в ООН. Європейські країни потрапили у замкнене коло високого рівня безробіття, нестійкості фінансового сектору, жорсткої бюджетної економії та низького зростання.

Темпи зростання світової економіки помітно сповільнилися у 2012 році і, як очікується, будуть залишатися млявими у найближчі два роки. Про це йдеться у новій доповіді ООН. За прогнозами, у 2013 році глобальна економіка зросте на 2,4%, а у 2014 - на 3,2%. При цьому зона євро - вже у рецесії.

Такі оцінки і прогнози містяться у переглянутій доповіді ООН «Світовий економічний стан і перспективи 2013 року». Нові цифри менш втішні, аніж ті, які були оприлюднені півроку тому, повідомляє центр новин ООН.

Представляючи нову доповідь на прес-конференції у Нью-Йорку, директор відділу департаменту ООН з економічних і соціальних питань Роб Вос заявив, що прогнозованих темпів розвитку буде недостатньо для відновлення робочих місць та вирішення кризи у галузі зайнятості, з якою все ще стикаються багато країн.

З нинішньою політикою і тенденцією зростання Європі і США буде потрібно ще, принаймні, п'ять років для того, щоб компенсувати втрату робочих місць, пов'язану з великою рецесією 2008-2009 років.

Автори доповіді вважають, що коріння економічного спаду криються у проблемах низки провідних промислово розвинених країн. Більшість із них, особливо в Європі, потрапили в замкнене коло високого рівня безробіття, нестійкості фінансового сектору, жорсткої бюджетної економії та низького зростання.

Кілька європейських країн і зона євро в цілому вже знаходяться в рецесії. Безробіття у зоні євро досягло рекордного рівня - 12%. Окрім того, у 2012 році істотно ослабло економічне зростання у США і очікується, що темпи зростання залишаться млявими - на рівні 1,7% в 2013 році.

Перспективи на найближчі два роки продовжують викликати занепокоєння, що пов'язане з великими невизначеностями і ризиками подальшого пониження. Роб Вос попередив, що при збільшенні кризи в зоні євро проблема фінансового дефіциту у США і різке зниження економічних показників у Китаї можуть викликати нову глобальну рецесію. !zn

Читайте також:

ЄБРР порадив Україні використати кризу для реформ і боротьби з корупцією

Азаров нарешті зрозумів, що вже пора починати «виправляти ситуацію»

Європа вступає в нову фазу боротьби з кризою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі