Пандемія коронавіруса може охопити весь світ – NYT

Поділитися
Пандемія коронавіруса може охопити весь світ – NYT
Вчені виявили, що коронавірус з Уханя більше схожий на грип, ніж на інші смертельні для людини коронавіруси.

Новий уханьский коронавірус, що поширюється з Китаю, в даний час може стати пандемією, що охопила весь світ, пише американська газета New York Times. На думку багатьох провідних світових експертів в області інфекційних захворювань, перспектива може стати страхітливою.

Пандемія - триває епідемія на двох або більше континентах - цілком може мати глобальні наслідки, попри надзвичайні обмеження на поїздки та карантин, запроваджені в даний час Китаєм та іншими країнами, включаючи Сполучені Штати.

Проте вчені поки що не знають, наскільки смертоносний новий коронавірус, тому існує невизначеність щодо того, якої шкоди може завдати пандемія. Але зростає розуміння того, що патоген легко передається між людьми.

Вчені виявили, що коронавірус з Ухані більше схожий на грип, який легко передається, ніж його вірусні кузени SARS та MERS.

А видання Axios з посиланням на економістів пише, що коронавірус потенційно може завдати такої ж шкоди світовій економіці, як і торговельна війна між США і Китаєм, і, якщо його не зупинити, може завдати шкоди бізнесу по всьому світу, сказали економісти виданню

Епіцентром вірусу є Китай, який в даний час є найбільшою у світі торговельною державою та найбільшим покупцем товарів, ключовим торговим партнером для багатьох найбільших економік світу, включаючи Німеччину і Японію.

Читайте також: Китайський лікар попередив про коронавірус ще в кінці грудня і опинився в поліції

Тим часом, у Китаї число тих, хто одужав перевищило число тих, хто помер. Загалом у країні від пневмонії, викликаної коронавірусом вилікували майже 500 осіб. У неділю, 2 лютого, з лікарень виписали 147 пацієнтів. Ще 17 205 осіб зареєстрували як заражених вірусом.
Для хворих на коронавірус у Вухані добудували першу спеціалізовану лікарню, яку створили всього лише за 9 днів. Також ВООЗ в п'ять разів збільшила список лабораторій для перевірки на коронавірус.

Детальніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності" для "Дзеркала тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі