Пенсіонерів-підприємців на "спрощенці" звільнять від сплати єдиного внеску

Поділитися
Пенсіонерів-підприємців на "спрощенці" звільнять від сплати єдиного внеску © styleru.net.
Усіх без винятків фізосіб-підприємців на спрощеній системі оподаткування звільнять від сплати єдиного внеску, якщо вони досягли пенсійного віку та отримують відповідно до закону пенсію.

Кабінет міністрів України пропонує внести зміни до закону про загальнообов'язкове державне страхування, які повинні усунути соціальну несправедливість.

Про це заявив на засіданні уряду в середу, 26 червня, прем'єр-міністр Микола Азаров.

Він пояснив, що зараз особа, яка є підприємцем та отримує пенсію за віком відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", при досягненні пенсійного віку звільняється від сплати єдиного внеску.

Тоді як, наприклад, підприємець-колишній військовослужбовець, який отримує пенсію за вислугу років, при досягненні пенсійного віку не звільняється від сплати єдиного внеску.

"Тому пропонується внести зміни до закону, за яким всі фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати єдиного внеску, якщо вони досягли пенсійного віку та отримують відповідно до закону пенсію, соціальну допомогу або є інвалідами", - сказав він.

Прем'єр підкреслив, що зупинився на цьому питанні, тому що у ЗМІ з'явилася інформація про те, що уряд нібито намагається зменшити кількість платників податків, які працюють за спрощеним механізмом оподаткування. !zn

Читайте також:

Контролюючим органам заборонили штрафувати бізнес без рішення суду

Рада відтермінувала на півроку штрафи за відсутність модемів у касових апаратах

Міндоходів обіцяє спростити роботодавцям життя, щоб легалізувати зарплати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі