Пенсії в Україні призначатимуть автоматично

Поділитися
Пенсії в Україні призначатимуть автоматично Заявки на оформлення пенсії онлайн подали 356 майбутніх пенсіонерів
З допомогою нової послуги українцям будуть автоматично призначати пенсії при досягненні відповідного віку.

Пенсійний фонд запустив поки що в тестовому режимі послугу автоматичного призначення пенсії. Про це повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики в понеділок, 22 червня. Нововведення з'явиться на сайті електронних послуг ПФУ, в його рамках будуть використовувати кваліфікований електронний підпис.

З допомогою нової послуги українцям будуть автоматично призначати пенсії при досягненні відповідного віку з урахуванням даних, заздалегідь поданих до ПФУ громадянами.

Щоб скористатися пропозицією потрібно заповнити атрибути анкети-заяви, прикласти скан-копії документів, підписати анкету-заяву КЕП і відправити її в територіальний орган Пенсійного фонду.

У відомстві уточнили, що з моменту запуску сервісу заявки подали вже 356 майбутніх пенсіонерів. Найближчим часом послугу відкриють для користувачів порталу ПФУ, у яких немає електронного підпису. Вони зможуть подати необхідні документи з допомогою банківської ідентифікації (BankID).

Читайте також: Проїзд для іноземців дорогами України планують зробити платним

Як повідомлялося, уряд 1 травня здійснив індексацію пенсій для 8,4 млн пенсіонерів, середній розмір підвищення склав близько 200 гривень. В майбутньому планують проводити індексацію лише один раз на рік - у березні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі