Підготовка нової програми з МВФ почнеться в липні — Зеленський

Поділитися
Підготовка нової програми з МВФ почнеться в липні — Зеленський Зеленський обіцяє інвесторам захист від бюрократичних процедур © imf.org
Президент зустрівся з інвесторами в Берліні, де запевнив їх у тому, що дефолту не буде.

Президент України Володимир Зеленський провів у Берліні зустріч з крупним і середнім бізнесом, в ході якої розповів про підготовку нової програми з МВФ. Про це інформує прес-служба президента.

Відзначається, зокрема, що обговорення нової програми заплановано в липні. Також Зеленський підтвердив інвесторам продовження співпраці з ЄБРР і СБ.

"Ми починаємо домовленості з МВФ, будемо готувати нову програму вже в липні, дефолту не буде. Як президент я не буду впливати на суд або банківську систему", - підкреслив Зеленський. Він також пообіцяв інвесторам захист і поліпшення бізнес-клімату в країні.

"Я як президент буду гарантувати вам незалежність інвестицій, буду гарантувати, що на вас ніхто не буде тиснути. Ми прагнемо бути європейською країною", - додав Зеленський.

За його словами, у планах - забезпечення незалежності судів і правоохоронних органів, створення "електронної митниці" та боротьба з контрабандою.

Зеленський також розповів про інновації, які планують ввести в Україні, серед яких проект Держава в смартфоні, мета якого - зменшення бюрократичного тиску на людей. Глава держави також запросив німецьких бізнесменів на інвестиційну раду, яка, за його словами, буде проводитися двічі на рік.

Раніше представник МВФ повідомив, що Фонд очікує завершення парламентських виборів в Україні, після чого може початися обговорення нових кредитів для України.

21 грудня Україна отримала перший транш за новою програмою співпраці stand-by з МВФ у розмірі SDR 1 млрд (близько 1,4 млрд доларів), завдяки чому міжнародні резерви країни зросли до 20,1 млрд доларів. Всього програма розрахована на макрофінансування в обсязі 3,9 млрд доларів США. Ще два таких же транші Україна могла отримати влітку і восени 2019 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі