Починаються слухання за апеляцією "Газпрому" на рішення Стокгольмського арбітражу

Поділитися
Починаються слухання за апеляцією "Газпрому" на рішення Стокгольмського арбітражу Апеляційний суд почне слухання щодо рішення Стокгольмського арбітражу © Андрій Товстиженко, DT.UA
Рішення суду очікується через кілька місяців.

Апеляційний суд округу Свеа в середу, 9 жовтня, почне слухання щодо рішення Стокгольмського арбітражу, який раніше ухвалив рішення за позовами між "Нафтогазом України" і "Газпромом" на постачання та транзит газу. Про це поінформував на своїй сторінці в Facebook виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

"... день юриста зустрічаю у Стокгольмі, де разом з кращими юристами світу готуємося до слухань в апеляційному суді за рішенням арбітражу проти "Газпрому". Перша справа (а їх всього три) стосується насамперед рішення арбітражу, яке обнулило наші зобов'язання за положеннями контракту "бери або плати". За цим рішенням Україна тепер не повинна платити "Газпрому" близько 80 млрд доларів", - написав Вітренко.

Також у коментарях до публікації він зазначив, що рішення суду очікується через кілька місяців.

Нагадаємо, що 28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" про компенсацію на суму $ 4,63 млрд за недопоставлені "Газпромом" обсяги газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі російський газовий монополіст повинен сплатити $ 2,56 млрд на користь "Нафтогазу".

"Газпром" подав апеляцію на це рішення до апеляційного суду округу Свеа (Швеція). Тим не менш, у звітності за РСБО "Газпром" зазначив, що зарезервував повну суму штрафу за транзитним контрактом з Україною в розмірі $ 4,7 млрд.

Детальніше про протистояння двох енергетичних гігантів читайте в матеріалі Алли Єрьоменко та Олександра Малиновського "Стокгольмський бумеранг" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі