Податкове законодавство при виплаті зарплат порушує 47% перевірених ДФС роботодавців

Поділитися
Податкове законодавство при виплаті зарплат порушує 47% перевірених ДФС роботодавців © zik.ua
ДФС з початку року виявила 4,2 тисячі нелегальних працівників.

Державна фіскальна служба (ДФС), яка перевіряє великих платників податків, з початку 2018 року виявила 4,2 тисяч найманих працівників без оформлення роботодавцем трудових відносин. Про це повідомило відомство на своєму офіційному сайті.

"За січень-липень 2018 року до державної реєстрації залучено 8,8 тис. громадян, які займалися підприємництвом неофіційно. До бюджетів додатково сплачено 9,3 млн грн податків і зборів та 10,6 млн грн ЄСВ", – зазначили у ДФС.

У цілому ДФС нарахували суб'єктам господарювання з початку цього року понад 607 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), 167 млн грн - єдиного соціального внеску (ЄСВ), 26 млн грн - військового збору за порушення норм податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів.

За даними ДФС, порушили норми податкового законодавства при нарахуванні та виплаті зарплати 47% перевірених протягом року суб'єктів господарювання.

Повідомлялося, що в Україні 12% громадян намагаються судитися за борги по зарплаті. В Україні більше мільйона офіційно зареєстрованих підприємств, з яких кількість боржників становить менше 1%. В Україні за кількістю боржників лідирує Київська та Дніпропетровська області.

Раніше в уряді озвучили регіони, де найвищі в Україні зарплати. У червні реальна зарплата виросла на 13%.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі