Польський регулятор загрожує "Газпрому" штрафом у 50 млн євро за відмову співпрацювати

Поділитися
Польський регулятор загрожує "Газпрому" штрафом у 50 млн євро за відмову співпрацювати © delo.ua
Російський монополіст відмовляється від співпраці у розслідуванні справи щодо Nord Stream 2.

Польський антимонопольний регулятор UOKiK почав справу проти "Газпрому" з тієї причини, що компанія відмовляється від співпраці в ході проведеного антимонопольного розслідування.

У UOKiK заявили, що "Газпрому" загрожує штраф у розмірі до 50 млн євро за ненадання інформації (незалежно від наслідків, що випливають з розгляду).

Справа стосується розгляду по справі будівництва газопроводу "Північний потік 2". У 2018 році UOKiK пред'явив шести компаніям звинувачення у фінансуванні будівництва без необхідного юридичного вирішення. Це підприємства, що входять в міжнародні групи компаній: "Газпром", Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

На початку 2020 року UOKiK звернувся до "Газпрому" з вимогою надати документи, що мають відношення до справи.

"Мова йшла щодо контрактів, укладених дочірньою компанією "Газпрому" з іншими компаніями, що фінансують будівництво "Північний потік 2". Стосувалося це, насамперед, контрактів на транспортування, розподіл, продаж, постачання та зберігання газового палива. Незважаючи на покладений обов'язок співпрацювати з UOKiK, компанія не надала таку інформацію", - йдеться в повідомленні відомства.

Наголошується, що "Газпром" кілька разів відмовлявся надавати документи для проведеного розслідування.

"Газпром" не може діяти поза законом, тому я порушив проти "Газпрому" справу про накладення штрафу за ненадання інформації під час проведеного розгляду. За законом компанії загрожує фінансовий штраф у розмірі до 50 млн євро", - наводиться в повідомленні коментар голови UOKiK Томаша Хрустны.

Раніше UOKiK з такого ж приводу оштрафував Engie Energy.

Читайте також: Голова Запорізької облради заразився коронавірусом

Повідомлялося, що в Польщі почалося будівництво газопроводу Baltic Pipe ("Балтійська труба"), який з'єднає родовища газу на норвезькому шельфі в Північному морі з Польщею через Данію. Це посилить енергобезпеку Польщі та України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі