Порошенко за минулий рік задекларував майже 773 млн грн доходів

Поділитися
Порошенко за минулий рік задекларував майже 773 млн грн доходів
Серед іншого, в декларації вказані заарештовані картини.

П'ятий президент України і лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко задекларував за минулий рік 772 млн 960 тис. грн. Також у декларації зазначено, що в 2019 році він сплатив майже 188 млн. грн податків.

Більше 606 млн грн склали обкладені дивіденди. У пресслужбі Порошенка вказали, що вони не виплачувалися з 2014 року. Накопичену суму перевели експрезиденту в кінці 2018 - початку 2019 року для того, щоб Порошенко фінансував власну передвиборчу компанію.

Також, згідно з декларацією, від продажи Міжнародного інвестиційного банку народний депутат отримав 33 млн 84 тис. грн. Відсотки за депозитами склали майже 16 млн грн. Зазначено, що 6 млн 185 тис. Порошенко отримав як компенсацію моральної шкоди та відшкодування судових витрат у процесі з компанією BBC. Експрезидент звинувачував її у поширенні недостовірної інформації.

Крім того, Порошенко задекларував як повернення вартості ОВДП 108 млн 703 тис. Грн. При цьому інвестиційний дохід склав 4 млн. 609 тис. грн. Більшу частину доходів, а саме 584 млн 414 тис. грн, минулого року Порошенко вклав у передвиборчий фонд.

В 2019 році експрезидент самостійно або через податкових агентів сплатив 187 млн. грн податків та військового збору. Як ФОП п'ятий президент є одним з найбільших платників податків України.

У декларації також вказано, що Порошенко є кінцевим бенефіціаром 28 компаній.

Згідно з декларацією, у Порошенка у власності є:

- житловий будинок з надвірними побудовами в Козині Київської області площею 1331 70 квадратних метрів;

- земельна ділянка в Козині площею 33 196 квадратних метрів;

- земельна ділянка в Козині площею 1 200 квадратних метрів;

- земельна ділянка в Козині площею 7 511 квадратних метрів;

- земельна ділянка в Києві площею 1000 квадратних метрів;

- земельна ділянка в Києві площею 6 315 квадратних метрів;

- земельна ділянка в Києві площею 5 169 квадратних метрів;

- квартира в Києві площею 134,06 квадратних метрів;

- квартира в Києві площею 82,15 квадратних метрів;

- квартира в Києві площею 68,20 квадратних метрів;

- база відпочинку "Лебідь" в Одеській області площею 2 425 квадратних метрів.

Крім того, у Порошенка є авто Mercedes-benz Vito 116 CDI 2010 року випуску. Також в декларації вказані службові автомобілі Mercedes-Benz S 500L 4Matic 2015 року випуску, а також Mercedes-Benz S600L 2015 року випуску.

Окрім того, експрезидент задекларував двоє наручних годинників марки Breguet, ще одні Patek Phillip. Серед іншого цінного майна вказані меблі, брендовий одяг, ювелірні вироби.

Також в декларації вказані п'ять видів творів мистецтва, серед яких колекція картин українських та російських майстрів 19-20 століття в кількості 65 одиниць, колекція картин старих майстрів у кількості 15 одиниць, колекція картин сучасних художників імпресіоністів і сюреалистов в кількості 4 одиниць, колекція скульптур 19-20-го століття в кількості 6 одиниць, скульптуру Гуглієльмо Пуги "Хлопчик рибак".

Читайте також: Квартира в Британії та продаж підприємств Шефіру: як і скільки заробив президент Зеленський

Нагадаємо, Держбюро розслідувань заарештувало приватну колекцію картин Петра Порошенка. Як повідомлялося Петра Порошенка викликали на допит як свідка в Державне бюро розслідувань, який мав відбутися 26 травня, але експрезидент у відомство не з'явився.

Тому співробітники ДБР відвідали виставку картин з колекції колишнього президента та його дружини Марини, яка була в музеї Івана Гончара у Києві. Але в музеї колишнього гаранта теж не застали. Тому повістку на новий допит вони нібито вручили його дружині.

ДБР веде понад 13 кримінальних проваджень, в яких фігурує п'ятий президент України. Раніше адвокат Порошенко говорив, що він фігурував як свідок у двох справах, а в інших у нього немає процесуального статусу.

Петро Порошенко пропустив щонайменше 30 допитів в ГБР. Крім того, в січні він скасував свою поїздку до Давосу на економічний форум через два допити

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі