Посол України в ЄС пропонує Україні заморожені інвестиції в Росію

Поділитися
Посол України в ЄС пропонує Україні заморожені інвестиції в Росію
Ці кошти, наприклад, могли б наповнити спеціальну програму ЄС по реабілітації Донбасу, вважає Єлісєєв.

Постійний представник України в Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв переконаний, що заморожені фінанси внаслідок застосування санкцій по відношенню до Росії повинні бути переадресовані Україні.

"Це був би логічний крок, як з політичної, так і з економічної точок зору. Це також було б справедливо з урахуванням обсягів і характеру злочину, який Росія вже зробила проти України. Ці кошти, наприклад, могли б наповнити спеціальну програму ЄС по реабілітації Донбасу", - заявив Він в коментарі УНІАН.

Коментуючи прийняті у відношенні Росії санкції, український дипломат зазначив, що це рішення стало поворотним моментом у сприйнятті Європейським Союзом зухвалого й неприпустимого поведінки Росії щодо України".

ЧИТАЙТЕ: ЄС застосував економічні санкції до п'яти російських банків

"Такий крок став також важливим політичним сигналом - сила і агресія є неприйнятними категоріями для міжнародних відносин ХХІ століття. Це рішення вселяє впевненість, що Європейський Союз і надалі буде робити рішучі кроки, якщо Росія не зупиниться і продовжить дестабілізувати ситуацію на сході України. Сьогодні ми чітко побачили, що економічні інтереси не можуть домінувати над нашими спільними цінностями", - підкреслив Єлісєєв.

Говорячи про те, що санкції у сфері військово-технічного співробітництва не будуть стосуватися існуючих контрактів, включаючи продаж Росії вертольотоносців "Містраль", посол вважає, що цей контракт порушує базові правила ЄС і в принципі не може розглядатися в контексті економічних санкцій. "Такий контракт необхідно переглядати, виходячи з вимог законодавства Європейського Союзу", - переконаний він. !zn

Читайте також:

Порошенко "дуже розчарований" рішенням Франції продати Росії "Містралі"

ЄБРР відмовився від фінансування нових інвестпроектів в Росії

Меркель попередила РФ про можливості подальшого посилення санкцій

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі