Повені в Україні: початкова допомога Івано-Франківській області становитиме 500 млн грн

Поділитися
Повені в Україні: початкова допомога Івано-Франківській області становитиме 500 млн грн © МВС України
Це необхідно для ліквідації наслідків повені і загроз, які зараз є.

Початкова допомога Івано-Франківській області для ліквідації наслідків негоди складе 500 млн грн, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він також повідомив, на що ще додатково потрібно виділити гроші.

"Івано-Франківська область визначилася з першою необхідною фінансовою допомогою. На комісії з ТЕБ та НС протокольне рішення і зафіксували ці речі. Є звернення голови Івано-Франківської обладміністрації про початкову допомогу в сумі 500 млн грн для ліквідації наслідків повені та ліквідації загроз, які зараз є", - заявив глава уряду під час брифінгу.

Він також додав, що необхідно додатково виділити 82 млн грн для того, щоб відновити дамби і береги, які пошкоджені внаслідок повені. За словами Шмигаля, область вже виділила на вищевказані цілі 1 млн грн.

Читайте також: Паводки в Україні: Шмигаль натякнув, що причина не в вирубці лісу

За словами Дениса Шмигаля через негоду найбільше постраждала Івано-Франківська область. Всього в області постраждало 165 населених пунктів, в яких є зруйновані державні та приватні будівлі. Також зруйновані 110 км доріг і 19 мостів. Також в результаті повеней померло три людини.

Крім того, в Закарпатській області постраждало три населених пункти, у Чернівецькій - чотири населених пункти, у Львівській області - один населений пункт. Також частина пошкоджень є у Тернопільській області.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі